lör 30 okt. | Holistic Hälsocenter Uddevalla

Förkroppsligad Filosofi

Visste du att yogisk tradition inte bara består av fysiska positioner, andningsövningar och meditationstekniker utan också filosofi och mytologi? För många av oss känns det kanske främmande eller svårtillgängligt att studera filosofi på yogamattan.
Registrering är stängd
Förkroppsligad Filosofi

Tid och plats

30 okt. 10:00 – 14:00
Holistic Hälsocenter Uddevalla, Skansgatan 12, 451 50 Uddevalla, Sverige

Om evenemanget

Visste du att yogisk tradition inte bara består av fysiska positioner, andningsövningar och meditationstekniker utan också filosofi och mytologi? För många av oss känns det kanske främmande eller svårtillgängligt att studera filosofi på yogamattan. Vilken tur då att de mytologiska berättelserna erbjuder en underbar överbryggning mellan det abstrakta och det vardagliga, där vi kan känna igen oss och få stöd, kraft och inspiration av ett större narrativ.

I den här workshopen blandar Tova fysisk rörelse (asana) med mytologiskt berättande på ett vis som kommer att ge dig en djupgående upplevelse av vad som menas med yogisk filosofi och varför den har betydelse för oss. Du kommer också att få lära känna visdomskvaliteter som Ganesha, Hanuman, Kali och Lakshmi och förstå varför de kan betraktas både som gudomar och aspekter av oss själva.

Förvänta dig en skickligt uppbyggd asanasekvens och en sagostund för vuxna du sent kommer att glömma! Du är lika välkommen vare sig du har en lång erfarenhet av att praktisera yoga eller är nybörjare.

Tova Olsson är religionsvetare och yogalärare. Hon har undervisat yoga och meditation i Göteborg med omnejd i mer än 15 år. Hennes undervisning präglas av en fördjupad förståelse för den yogiska traditionen och ett passionerat intresse för dess filosofi och mytologi. Tova håller en unik förmåga att förklara komplicerade begrepp och idéer på ett lättillgängligt och humoristiskt vis. Hon har precis givit ut en bok vid namn Yoga & Tantra- historia, filosofi och mytologi.

Dela detta evenemang