lör 06 nov. | Holistic Hälsocenter Uddevalla

Vernissage - Andreas Bohlin

Vernissage - Andreas Bohlin "Den sensuella njutningen i att arbeta med händerna och undersöka linjer material och former och överföra det undermedvetna till det konkreta är min viktigaste drivkraft." - Andreas Bohlin
Vernissage - Andreas Bohlin

Tid och plats

06 nov. 11:00 – 15:00
Holistic Hälsocenter Uddevalla, Skansgatan 12, 451 50 Uddevalla, Sverige

Om evenemanget

Vernissage - Andreas Bohlin

"Den sensuella njutningen i att arbeta med händerna och undersöka linjer material och former och överföra det undermedvetna till det konkreta är min viktigaste drivkraft.

Jag inspireras av figurer jag möter i mina drömmar och av det jag tror att jag ser när jag fokuserar fel, blir överraskad, eller inte kan urskilja konturer.

Misstolkade synintryck som avslöjar vilken sorts märkliga saker min hjärna förväntar sig att se.

Det blir som ett slags Rorschacktest i vardagen, ett sätt att komma åt och utforska det undermedvetna.

En form av terapeutiskt arbete där det växer fram figurativa skulpturer i form av människogestalter som på ett sätt är mentala självporträtt samtidigt som de förstärks genom inte vara naturalistiska, de sträcks ut med känslor och tankar som kan växa ut genom huvudet som grenar, eller ur ryggen som vingar. Det kan också bli till djurformer vackra eller obehagliga beroende på vilka minnen och tankar de väcker hos den som ser dem.

Ibland arbetar jag med vax eller lera och tar fram former som jag sedan gjuter av i andra material som gips betong eller metall.

Ibland bygger jag upp former i gips bit för bit runt en stomme av ståltråd.

Ibland arbetar jag i metall genom att hamra materialet, driva äggskalstunn kopparplåt eller genom att smida, svetsa, slipa, patinera och polera stål.

Det som är gemensamt i alla processer är det intuitiva, jag utgår från en ide om vad jag ska göra och efterhand som jag bearbetar materialet ser jag formerna och lägger samman delar tills jag har en helhet." - Andreas Bohlin

Dela detta evenemang