Attraktionslagen & manifestation

Attraktionslagen är en filosofi som grundar sig i tron om att positiva tankar generar positiva resultat i en persons liv, medan negativa tankar ger negativa resultat. Attraktionslagen bygger därför på tron att tankar är en form av energi och att positiv energi drar till sig framgång inom alla livsområden, och kan appliceras på all från hälsa och livskvalité till ekonomi och relationer.


Filosofin kring attraktionslagen menar att det finns centrala universella principer som utgör hela grunden. En utav dem är så kallad ”like attracts like”, att liknande saker dras till varandra. Det betyder att vi människor tenderar att attrahera människor som liknar

oss - men det betyder också på att människors tankar tenderar att dra till sig liknande resultat. Negativt tänkande drar till sig negativa upplevelser och händelser, medans positivt tänkande genererar positiva upplevelser och positiva händelser.


En annan central universell princip är att genom att ta bort negativa saker i ditt liv ger du automatiskt plats för mer positiva saker. Denna princip bygger på tanken att det är omöjligt att ha ett helt tomt utrymme i ditt sinne och i ditt liv. Eftersom något alltid kommer att fylla detta utrymme är det viktigt att fylla det med positivitet. Och det är bara du som kan välja vad du vill fylla dina utrymmen med, både inom dig och runtomkring dig.


Sist har vi nuet, och principen med detta är att det alltid finns saker du kan göra för att förbättra nuet. Även om det ofta kan tyckas att nuet på något sätt är bristfälligt, föreslår denna lag att du snarare än att känna dig rädd eller olycklig ska fokusera din energi på att hitta sätt att göra nuet till det bästa det kan vara. För allt vi egentligen har är ju här och nu, eller hur? Du kan alltid starta om, precis här och nu, för att skriva om dina historia och vända blad och göra ett nytt försök, ta nya tag och ändra utkomsten av vad du vill ska ske.


Enligt attraktionslagens filosofi är du skaparen av din egen verklighet. Det du fokuserar på är vad du drar in i ditt liv. Det betyder att det du tror kommer att hända i ditt liv är det som faktiskt senare händer.


Precis som allt runtomkring oss är gjort av energi, är även vi människor uppbyggda av energi, och denna energi vibrerar med olika frekvenser. Så precis som med en radio, är det viktigt att vi rattar in vår energi och våra frekvenser på den kanal vi önskar lyssna på, och på samma sätt vrida och rikta vår energi till den frekvens vi vill vibrera på, på de saker vi vill dra till oss. Positiva tankar, och speciellt tillit och tacksamhet, vibrerar på en positiv frekvens och genererar positiva saker. Like attracts like.


Genom att använda tacksamma, positiva tankar och känslor och genom att fokusera på våra drömmar snarare än våra frustrationer, kan vi ändra frekvensen av vår energi, och därför attraherar vi då positiva saker in i våra liv.


Att använda sig utav attraktionslagen och då självklart i positiv benämning och med en positiv och lättsam inställning med tillit och tacksamhet som grund, ger även positiva effekter på vårt mentala välbefinnande. Genom att fokusera på att uppnå en ny verklighet, att verkligen förstå och lita på att vi själva är skapare av våra liv, att det endast är vi som har makten att nå vår fullaste potential, och tro att det är möjligt att leva ett positivt liv tenderar vi att ta fler risker, lägga märke till fler möjligheter därmed även öppna oss för nya möjligheter. Men detta fungerar också omvänt, när vi inte tror att vi är värda någonting, att saker och ting inte är för oss, då lever vi ofta i brist och låter möjligheterna som finns gå obemärkta förbi.


När vi tror att vi inte förtjänar bra saker, beter vi oss även på sätt som saboterar våra chanser till lycka. Genom att ändra vårt sätt att se på oss själva och vår syn på livet, vänder vi de negativa mönstrena och skapar mer positiva, produktiva och hälsosamma sätt att agera i vardagen. En bra sak leder till en annan, och livets riktning kan skifta från en nedåtgående spiral till en stigning uppåt.


Ett problem med böcker som till exempel "The Secret" och med vissa människors tolkning av attraktionslagen är att det är tron ​​att goda saker kommer till oss som kommer att ge oss allt vi önskar, utan någon form av handling bakom den tron. Ett positivt tänkande om att till exempel få ett nytt jobb kommer inte att ge dig ett nytt jobb om du inte aktivt arbetar mot den önskan om att få ett nytt jobb. Man kan ju inte sitta hemma ensam i ett hörn och tro att jobbet kommer och knackar på dörren, man måste tillsammans med sitt nya positiva sätt att se på livet våga ta det där klivet, besöka potentiella arbetsplatser, networka och kontakta den där verksamheten man vet att man har så mycket att tillföra på.


Attraktionslagen (precis som många andra universella lagar) är en naturlag som säger att liknande drar till sig liknande.


Allt på vår planet och bortom så långt vi vet, är energi och vibrerar ständigt. Ändå lär sig majoriteten av mänskligheten antingen aldrig om universella lagar som attraktionslagen, eller så väljer de att inte tro på det. Men här är de goda nyheterna: Oavsett din tro, fungerar du som en mänsklig magnet 24/7, skickar ut vibrationsfrekvens till universum och får samma energi tillbaka. Det finns inget sätt att inte använda attraktionslagen. Du gör det hela tiden.


Attraktionslagen fungerar alltid. Det spelar ingen roll om du tror på det eller inte. Att säga att du inte tror på attraktionslagen är som om du skulle säga att du inte tror på tyngdkraften. Universum bryr sig inte om du tror på det eller inte.


Självklart kan du välja att inte tro på det och arbeta emot dig själv och universum hela ditt liv, och samtidigt undra varför du fortfarande inte får vad du vill eller varför dåliga saker alltid händer dig, varför du aldrig kan lyckas. Det är väl helt enkelt inte för dig. Nej precis. Om du tänker så, då är det inte för dig. Då lyckas du aldrig. Om du hela tiden pratar om att du exempelvis alltid är sjuk eller aldrig har några pengar eller alltid råkar ut för konstiga saker, ja, då är det det som du kommer att få mer av i ditt liv. Och det har du säkert redan märkt.


Om vi istället vänder på det, att du faktiskt bestämmer dig för att manifestera det liv du vill ha. Det krävs både självinsikt och disciplin. Fråga dig själv varför ditt liv ser ut som det gör. Varför är du alltid sjuk? Varför har du aldrig några pengar? Varför råkar du alltid ut för konstiga saker? Vad kan du göra för att förändra det?


När du väl börjar att göra de små förändringarna som krävs för att saker och ting ska få en annan riktning, då kommer det där flowet. Gå upp tidigare än du brukar, sätt intentionen, gör saker och ting annorlunda. Le. Ut och spring i skogen, rensa tankarna. Laga en annorlunda maträtt. Testa på nya saker. Tvinga dig själv att våga tänja på gränserna. Men framförallt, var tacksam. Känn glädjen i det lilla, håll fast vid tilliten att allt kommer att lösa sig.


Du kommer aldrig att växa till din allra bästa version om du inte börjar agera och känna som den här versionen du vill vara av dig själv. Du är den enda som stoppar dig själv från att bli den du är menad till att vara. Du och dina tankar.


Naturligtvis kan du inte vara positiv och glad hela tiden, allt handlar om balans. Men försök att fundera på varför du exempelvis blivit på dåligt humör eller misslyckats med något. Allt handlar egentligen om att bli av med onödig negativitet och istället fokusera på det liv du vill skapa.


Här kommer några steg som du kan applicera i din vardag för att höja din vibration, öka din energi och skapa det liv du vill ha:


#1 Ratta in dig på konstant positiv frekvens


Att vara positiv betyder inte att man undviker det dåliga till varje pris. Våra liv är alltid i balans: Det goda kan inte existera utan det onda, och livet kan inte blomstra utan döden. Vi står alla inför negativitet och dåliga händelser, lika ofta som fantastiska. Det viktiga är dock hur vi reagerar på dessa erfarenheter. För "Det är inte vad som händer

med dig, men hur du reagerar på det som spelar roll". Skit händer oss alla, det viktiga är hur du hanterar det. Och om du vill leva ett fantastiskt liv måste du ratta in dig frekvens på en problemlösande vibration istället för att tycka synd om dig själv.


#2 Engagera dig i saker du tycker om


Att göra saker vi älskar höjer automatiskt vår frekvens. Genom att äta mat du tycker om, träffa människor du älskar, gå till platser som lyser upp din själ eller delta i aktiviteter som gör dig lycklig kan du omedelbart ändra ditt humör, öka din vibration och attrahera till dig ännu mer av det du tycker om.För ofta tror vi att vi måste arbeta hårt för lycka och bli så inställda på våra mål att vi glömmer att njuta av våra liv. Men genom att visa universum att du uppskattar dina dagar kommer du att dra till dig ännu mer glädje och lättsamhet i livet


#3 Skriv en tacksamhetsdagbok