Varje stund är värdefull

På kanten till att förlora något som jag just har funnit. Om vikten av att njuta av varje ögonblick, trots att man vet att det snart kan gå förlorat. Hur varje fin stund är värdefull, hur man aldrig kan njuta i onödan. Njut av den där stunden, om det så varar i en minut, en dag, en vecka eller ett år. Just det där mötet, den där kramen, den där blicken, den där hjälpande handen, det där strålande solljuset eller den där medryckande musiken. Vi njuter aldrig i onödan. Varje stund är värdefull.


Tror att det är farbror Melker i Saltkråkan som säger, ”denna dagen, ett liv”. Värt att begrunda.


Hur kan vi då bli mera närvarande i stunden och ta vara på ögonblicken, trots att vi vet att dom inte varar för alltid. Ett sätt att komma närmare sig själv och nå en mera närvarande livsstil är genom meditation.


Meditationen där vi får möta oss själva, bara vara i stunden, med våran andning, med våra känslor, med våran kropp som stöttar och bär oss. Som talar till oss när det är dags att dra ner på tempot. När vi låter kroppen återhämta sig så kan vi också ha ett bättre fokus vid dom tillfällena där prestationen gör sig påmind.


Meditation kan innebära allt från 2 minuters liggande djupandning till 2 timmar sittandes mot en trädstam i skogen och aktivt lyssna på vacker fågelsång. En fantastisk metod till en mer närvarande livsstil. En livsstil där man vågar njuta i onödan, idag och alla andra dagar för resten av livet. Trots vetskapen av att man kan förlora något som man just har funnit.


124 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla