Yoga och den naturliga rörelsen

Vi rör oss rakt, statiskt, linjärt. Håller oss gärna innanför ramen, lite orolig för att gå utanför boxen. Kroppen blir sliten i ung ålder och vi undrar varför?


Backa bandet och kika på hur naturfolket rörde sig…


Inte sprang dom rakt på ett löpband eller satt 7 timmar framför en dator. Dom rörde sig varierat och tog sig fram i stundtals utmanande terräng över stock och sten.Våran kropp har inte förändrats något större sen grottmänniskan levde, men hur vi använder våran kropp har däremot förändrats nämnvärt.


Det smärtar i kroppen, lyssnar du? Att nyfiket känna in kroppen och dess signaler och vara medveten om grunden till smärtan är ett bra steg i rätt riktning.


Fokus på lösningen eller fokus på problemet? Ägna tid och fokus åt optimistiska tankar skiftar hela ditt mindset. Talar du snällt till dig själv eller trycker du ner dig själv. Vill du åstadkomma en förändring är en värdefull början att tala snällt till dig själv, vara din egen vän. Vännen som din kropp behöver. Som lyssnar, stöttar och ger positiv feedback.


När kroppen behöver gå tillbaka till sitt naturliga rörelsemönster där den ges utrymme till självreglering, återhämtning och utrensning, så har jag upptäckt att Sensing yogan är helt självklar. Den skapar mjukhet, följsamhet, återfuktar inifrån och verkar utrensande. Baserat på hur naturfolket rör sig och hur vi bör röra oss för en god kroppshälsa. Den grundar sig i naturliga, spiralande rörelse som kramar ur bindväven och hydrerar den på nytt. Där hjärtat i Sensing yoga är pandikulation som skapar expansion i musklerna inifrån och släpper på spänningar och låsningar.


Genom tillåtande rörelser på din kropps villkor så är denna yogaform solklar för alla, oavsett om du provat yoga tidigare eller är ny på området.


Jordnära Hälsa & Inspiration samt Holistic Hälsocenter är först i Fyrstadsområdet på att erbjuda Sensing yoga.



80 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla